DESPRE NOI
Povestea Eduteka a inceput odata cu intoarcerea membrilor fondatori, Oana si Mihai, din Germania, cu unicul scop de a oferi mediului local oportunitati educationale egale cu cele din tarile vestice.
In tari precum Germania si Anglia, toate orasele se dezvolta prin educatie, tinerii beneficiind de astfel de centre educationale, ce vin in completarea invatamantului de norma. Si in tara noastra orase precum Bucuresti, Cluj, Craiova si Timisoara au minim cate un astfel de pol educational, oferindu-le oportunitati de dezvoltare copiilor si tinerilor. Am gandit ca si Buzaul trebuie sa ofere copiilor si adolescentilor un punct de start mai bun in viata.
Proiectul Eduteka este sustinut si monitorizat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de munca pentru toti, Obiectiv specific 3.7: Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.
Toti membrii echipei Eduteka sunt oameni pasionati de ceea ce fac, dornici sa insufle aceeasi determinare si tinerilor din orasul nostru.

Are experienta de lucru ca terapeut pentru copii si ca trainer de limba engleza si germana. Oana este certificata in prim-ajutor, ca urmare a cursurilor Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) din Germania.
Oana a lucrat si in project-managementul unei companii din Viena si la Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, ca expert de monitorizare proiecte.
Oana a fost si voluntar la Spitalul Marie Curie pentru copiii bolnavi de cancer si voluntar in cadrul OvidiuRom in proiectul de reintegrare educationala si preventie a abandonului scolar a elevilor rromi din cartierul Ferentari.
Copiii si tinerii se pot intalni cu Oana la ateliere precum germana, engleza, prim-ajutor si dezvoltare personala.
Citeste mai mult…

Dupa aproximativ 8 ani de participare in proiecte de anvergura in Germania, a hotarat sa se intoarca in orasul natal si sa puna bazele Eduteka, pentru a oferi copiilor si tinerilor buzoieni sansa de a beneficia de educatie la standarde inalte. Mihai se ocupa de administrarea si dezvoltarea Eduteka.
Citeste mai mult…

Alexandra este si co-autor al cartii Manual anti-manipulare. Tehnici si cazuri, editura C.H.Beck.
Iata cateva repere din parcursul educational al Alexandrei :
Toastmasters IDEST – club de public speaking si leadership – exersarea abilitatilor de vorbit in public , „Coach pentru Campioni” – curs de formare in profesia „Specialist in activitatea de coaching”, Scoala de Televiziune si Film Tudor Vornicu, specializarea editorial-artistic – Octombrie 2012-Septembrie 2013
Absolventa a Masterului Evaluarea Politicilor si Programelor Publice Europene, Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana, SNSPA – octombrie 2012 – iulie 2014 – cunoasterea etapelor de evaluare a politicilor publice
Cu Alexandra adolescentii se pot intalni la ateliere de comunicare si jurnalism.
Citeste mai mult…

Lavinia ii face pe copii sa se indragosteasca de matematica de 10 ani, actualmente fiind profesor de matematica pentru scoala gimnaziala.
Desi a studiat si lucrat in Bucuresti, Lavinia a ales sa se reintoarca in Buzau pentru a contribui la educatia copiilor din orasul nostru.
Actualmente este profesoara de matematica la Scoala Generala nr 15 George Emil Palade din Municipiul Buzau.
Copiii o pot intalni la atelierele de matematica .
Citeste mai mult…

Liviu si-a inceput drumul spre dezvoltare personala si propria definire în 2007 când a participat prima data la un schimb de tineri prin Youth in Action (Tineret în Actiune, actual Erasmus+), adunand pana in prezent mai bine de 10 ani de voluntariat.
In 2013 a fondat propriul studio de design, LVDT, cu o misiune clara: sa ajute companiile sa fie mai performante prin folosirea designului ca o unealtă esentiala in afaceri.
Totodata, este trainer certificat ANC si vorbitor TEDx (TEDxFloreasca 2018), livrand pana in prezent peste 1.000 de ore de cursuri despre vorbit in public, comunicare si gandire vizuala.
Cu Liviu copiii si adolescentii se pot intalni la ateliere precum design grafic si oratorie.
Citeste mai mult…

Datorita daruirii si profesionalismului cu care a lucrat la fiecare detaliu din spatiul Eduteka, putem oferi copiilor si adolescentilor din Buzau un centru educational la standarde europene.
Pe Olga o veti putea intalni in curand la atelier de arhitectura si design de interior.
Citeste mai mult…

“Intotdeauna am fost pasionata de lucrurile handmade, iar in perioada in care am devenit mama, totul a prins contur, astfel luand nastere proiectul meu de suflet, Sew Mama (Mama care coase). Am urmat un curs intensiv de croitorie, mi-am cumparat o masina de cusut si cele mi frumoase tesaturi din bumbac si am inceput sa cos diverse articole pentru fetita mea si pentru alti copii.
Mai am multe de invatat si multe de cusut, insa copiii imi sunt o sursa nesfarsita de inspiratie si motivatie.
Lumea povestilor este o alta activitate la care m-am reintors cu mare drag si nostalgie, pornind in calatorii magice, seara de seara, alături de fetita mea. Alegem cartile impreuna, acordand o atentie deosebita ilustratiilor, precum si mesajului transmis. Cel mai mult, iubesc acel moment in care deschidem prima data o carte noua, iar fetita mea isi indeasa nasucul intre paginile ei, spunand cu o pofta imensă Mmm, ce humos (a se citi frumos) miloase!
Si pentru ca faptele vorbesc mai mult decat vorbele, va astept la Eduteka sa coasem impreuna cele mai frumoase povesti in cadrul atelierelor de cusut si lectura, pe care le voi sustine impreuna cu cei mici. “
Citeste mai mult…

Am avut o copilarie de vis intr-o comuna cu pretentii de orasel tihnit, la Berca, in judetul Buzau. Stateam la bloc, unde ″curgea apa din perete″, dar eram si foarte aproape de curtile pline de animale ale bunicilor si de maidanele pline de provocari.De la minge la cartonase, bidonase, tablite, surprize (de la gumele Turbo), furgonete, biciuri, tunuri cu carbit, prastii de toate felurile, cazemate si carturi din scanduri cu roti din rulmenti, pana la catarat copaci, termocentrale, sarit garduri, furat fructe, scaldat in garla si crescut porumbei, iepuri, pesti si papagali, nu cred ca am ratat ceva din ce isi putea imagina un copil la vremea aceea.
Pe langa toate acestea, era o perioada in care inca mai existau oameni cu pasiune pentru acele activitati extrascolare, educative si amuzante din categoria Clubul Copiilor: karate, handbal, fotbal, muzica, croitorie, pictura, teatru… Era cate un club pentru aproape orice si ne rugam noi de parinti sa ne lase sa mergem si ne faceam si temele ca sa-i convingem. Chiar si olimpiadele de matematica erau un prilej pentru un club ad-hoc si erau amuzante. Era o lume construita, parca, special pentru copii.
Am ajuns la oras pentru a merge la Colegiul National ″B.P. Hasdeu″. Asta era o provocare in sine si un nume/ renume despre care toata lumea vorbea fie cu mandrie, fie cu apreciere. Dupa ce am absolvit mate-info la Hasdeu, apoi am mers la Academia de Politie ″Al. I. Cuza″ Bucuresti.
Si pentru ca iubesc provocarile, la un moment dat, am făcut ceva cu adevarat riscant. M-am insurat. Si am crezut ca mai rau de atat nu se poate. Mi-am spus la vremea aceea ca, daca reusesc si cu asta, sunt chiar de neoprit, fara sa-mi treaca macar prin minte ce provocari aveau sa urmeze in viata mea si cate butoane urmau sa-mi apese, fara ca macar sa aiba nevoie de vreo aprobare.
Intr-adevar, Ilinca si Tudor, copiii pe care mi i-am dorit s-au dovedit a fi, de departe, cele mai mari si mai insemnate provocari din viata mea si am o vaga impresie ca inca n-am vazut mare lucru. Ei sunt cei care mi-au impins limitele la extrem, dar si cei care au venit in viata mea, cu cele mai pretioase lectii. Ei m-au invatat ce e iubirea (NECONDITIONATA), ce e si de unde vine bucuria sau cum e sa fii supererou.
De aceea, cu toata experienta mea dobandita in 3 decenii, astept la Eduteka un numar cat mai mare de supereroi, maestri emeriti sau doar invatacei, sa mi se alature in apriga batalie cu plictiseala si cu ordinarul.
Sa demonstram inca o data, puterea si rolul jocului in procesul educational.
Citeste mai mult…

Pasiunea pentru arta si frumos si-a descoperit-o in perioada studenteasca, gasind oportunitatea de a-si materializa trairile artistice, ceva mai tarziu, in anul 2013, in Atena, unde a urmat un curs de sculptura in lemn. Prima expozitie a avut-o la Noaptea Muzeelor 2019, in Buzau.
Din 2016 coordoneaza ateliere de creatie in cadrul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, unde a avut posibilitatea sa acumuleze experienta in lucrul cu copiii, organizand si expozitii tematice cu lucrarile acestora.
Cu Oana copiii si adolescentii se pot intalni la atelierul de creatie, care cuprinde: handmade, quilling, origami si pictura.
Citeste mai mult…

In prezent, desi a devenit un job, este unul pe care il practic cu mare placere.
In timp am descoperit ca imi place foarte mult nu doar sa fotografiez, ci sa-i ajut pe cei din jurul sa descopere aceasta minunata activitate
Citeste mai mult…

Pe Mihaela o gasiti la receptie, gata sa va indrume si sa va ofere informatiile necesare participarii la ateliere, locul de joaca sau la evenimentele educationale.
Citeste mai mult…